Ce fac fetele când se îndrăgostesc?

Bărbații și femeile gândesc diferit. Recunoaște, de cele mai multe ori după prima întâlnire deja visezi la rochia de mireasă pe care o vei îmbrăca, la călătoria din luna de miere, la casa în are veți locui și la cei doi, trei sau cinci copilași pe care o să-i  aveți. Pentru bărbați totul este mult mai simplu. La prima întâlnire ei își închipuie cum va fi primul sex. E normal. Ei vor sex iar ele romantică. Mai rău, când aceste lucruri se întâmplă atunci când tu te-ai îndrăgostit, ori îți pare că te-ai îndrăgostit și că sunteți două corabii care s-au întâlnit în mijlocul oceanului pentru a-și potoli singurătatea. Și asta doar pentru că el te-a îmbrățișat din întâmplare vreo dată,  ați băut o cafea în pauza de masă, te-a condus acasă într-o seară  ori ți-a făcut vreo câteva complimente. Te-ai prins în capcană. De azi înainte  vei aștepta la nebunie un mesaj sau un telefon. Pun pariu, vei învăța  pe de rost pagina lui de faceebook. Dacă e într-o relație vei încerca să afli totul și despre prietena lui: de la grădinița la care a mers până la clubul în care a dansat beată la bară. Dacă nu are pe nimeni vei vizualiza profilurile tuturor fetelor cu care are vreo poză. Vei căuta să afli dacă sunt măritate sau dacă au o relație și îți vei fărăma creierul să înțelegi dacă poate fi ceva mai mult decât prietenie cu vreo una dintre cele care nu au soț sau iubit. La naiba, de parcă nu ar putea avea și soț, și iubit, și amant. Și dacă măcar unul dintre aceste conturi va fi închis vei crea neapărat un cont de pe care să îi adaugi în friends și să afli tot de ce ai nevoie, sau, mai simplu, vei găsi un prieten comun pe care să îl sâcâi cu întrebări despre asta.

După o săptămână două, când ai aflat deja totul despre el, despre mama, sora, verișoara, cumnatul și cel mai bun prieten al lui, știi cum arată toate rudele lui, ce mâncare îi place, la care club se duce cel mai des încerci să îi fii cât mai aproape și să apari acolo unde ar putea apărea și el. Dacă lucrați împreună începi să comunici cât mai mult cu el, de parcă i-ai fi asistent personal. Dacă știi ce club sau bar preferă apari pe acolo foarte întâmplător și des. Dacă știi ce mâncare îi place o aduci în caserolă la birou și începi să mănânci în fața lui facând o față tare mirată atunci când îl servești și el îți zice că o adoră. Pentru final mai roșești un pic dacă îți spune că găteștii bine și te gândești că l-ai prins în plasă.

Mai aștepți vreo două zile un telefon sau un mesaj după care îți suni cea mai bună prietenă. Va întâlniți la  un păhar de vin ori o ceașcă de cafea, neapărat cu cognac, discutați tare mult și decideți că trebuie să îl uiți și că sunt zeci de bărbați în jur. Vă amintiți despre acel cavaler îndrăgostit de tine din primul an de facultate, că doar fiecare femeie are câte un astfel de bărbat în viața ei,  și decideți să îl suni. La prima întâlnire vei primi acel telefon așteptat de o lună-două. Te vei chinui încă vreo săptămână gândindu-te ce să faci. Îți vei da seama că acel telefon nu a însemnat nimic și vei încerca să îl uiți. Îi vei mai scrie o felicitare de Revelion sau de ziua lui în speranța că va scânteia ceva și după un mulâumesc fără de emoții vei înțelege definitiv că nu sunteți două corabii singuratice care s-au întâlnit în oceanul zbuciumat al vieții ca să își potolească singurătatea.

Vor mai trece câteva luni și îi vei expedia prietenei tale poze ale fostei tale mari iubiri și veți glumi pe seama lui iar în viața ta va apărea o nouă corabie singratică cu care vă ciocni întâlni în oceanul zbuciumat al vieții.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: