3 nopți nedormite și 5 ore în fața oglinzii sau de ce se gătesc femeile?

Așa suntem noi, femeile,  frumoase, îngrijite, machiate și îmbrăcate la patru ace. Dar nici una dintre noi nu o face din exces de plăcere. Și nu încerca să mă convingi că nu e așa. Nu o să-mi demonstrezi niciodată că îți faci epilare în zona bikini din plăcere, marea plăcere de a strânge dinții de durere atunci îți vine a urla. Nici pentru bărbați nu o facem.  Fiecare dintre noi știe că bărbatul care a văzut-o beată și nemachiată, în căciulă, cu nasul roșul sau cu rimelul spălat de ploaie și nu a părăsit-o o iubește. Oricum după câțiva ani de relație și/sau peste 5-10 ani de căsnicie asta contează mai puțin iar începutul relației este deobicei atât de neașteptat încât nici nu mai reușești să observi dacă ți-a curs rimelul când ai râs sau dacă oja de pe unghiile de la picioare se potrivește cu geanta, geanta cu bluza, bluza cu cerceii, cerceii cu fusta iar fusta cu rujul.

Femeile se gătesc pentru alte femei. Dacă  într-o zi vezi o femeie pe care cunoști coafată, pe tocuri, în rochie, machiată ca la nuntă și cu părul proaspăt vopsit să știi că îi demonstrează ceva altei femei. Asta e o concurență naturală care ne motivează să fim mereu minunate. Doar nu o să zici că dacă cumătra, vecina ori colega de la birou  vor îmbrăca câteva zile la rând o rochie elegantă, își vor aranja părul și se vor machia vei continua să porți blugi, vei umbla ciufulită și fără pic de ruj. Nu mai mult de 2 zile. Dacă nu mă crezi fă un experiment. Mergi două zile la birou mai gătită și vino a treia zi îmbrăcată simplu și fără pic de machiaj. Pun pariu, jumătate din colegele tale vor avea machiaj supraetajat iar celelalte vor fi îmbrăcate în cele mai scumpe și arătoase haine din garderobă. Dacă aș fi la servicu aș zice că e un fel de teorie a nuștiu cui și că noi suntem influențați psiholgic și manipulați din toate părțile. Dar nu te încarc cu prea multe chestii care nu interesează pe nimeni.

Știu că citești asta și zâmbești. Te regăsești. Mai știu căte vei trezi mâine dimineața, vei deschide dulapul și te vei gândi că nu ai ce să porți. Vei călca la repezeală o rochie și îți vei da seama că nu ai pantofi potriviți pentru ea. Te vei uita la ceas. Vei înțelege că întârzii, vei îmbrăca blugii și tricoul și vei porni în grabă la stație să nu scapi cumva autobuzul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: