Fetele sunt întotdeauna fete și punctum

Așa e firea noastră, a fetelor, să nu jucăm întotdeauna de-a vreau-nu vreau. Suntem învățate, sau mai bine zis impuse, din copilărie că trebuie să purtăm rochițe roz, 2 cosițe cu băntucuri albe și să ne jucăm cu păpușile în loc să ne cațărăm prin copaci. Doar nu vrei să îmi spui că nu ți-a spus niciodată mama sau bunica că fetele trebuie neapărat să devină gospodine bune, să știe să gătească și să facă ordine în casă. Bun, este aici o parte de adevăr, dar să știi să găteși și să ții casa în ordine nu înseamnă să stai 24/7 cu polonicul într-o mână și mătura în cealaltă mână. Dar nu despre asta era vorba așa că revenons à nos moutons.

Sunt acum în vacanță și așa s-a întâmplat că petrec mult cu Katerina, nepoțica mea de 5 anișori și jumătate. Katerina are un prieten pe care îl cheamă Săndel. Băiatul a venit azi dimineață la noi să se joace cu fata iar nepoat-mea a ținut un spectacol întreg  cu bocete și țipete și i-a zis să nu se atingă de jucăriile ei. Acesta s-a supărat și a plecat acasă iar fata mea i-a mai spus că e fricos și -a dus să își mănânce prânzul. După amiază Katerina a ieșit la joacă, unde, normal, printre alți copii alerga și prietenul ei, și nu s-a dus mai departe de 1  metru de Săndel nici pentru o clipă afirmând tare și ferm că vrea să fie doar lângă el. Istoria asta spune tot despre logica femeilor și despre jocul asta de-a da și nu cu care suntem obișnuite încă din copilărie și care, cel mai probabil, este rătăcit undeva în materialul nostru genetic încă de atunci când Eva se gândea dacă ar trebui sau nu ar trebui să muște din mărul cela nenorocit.

Indifirent, avem 5 sau 65 de ani, purtăm sau nu piercing, ne facem tatuaje, avem părul lung au scurt, împletit în cosiță sau lăsat pe spate, fiecare dintre noi sucește mințile bărbaților prin modul straniu, cum le pare lor, de a fi. Totuși, nu cred că suntem stranii, suntem deosebite, fete de la scutece și până la baston, chiar dacă lăsăm în spate stereotipul care spune că trebuie să ținem ziua întreagă polonicul în mâna dreaptă și mătura în mâna stângă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: