Prostia Marilor Iubiri

Se întâmplă să ne îndrăgostim. Se întâmplă să ne căsătorim. Happy end? Deloc. Numărul căsătoriilor din ultimii ani se egalează cu numărul divorțurilor. Oamenii se căsătoresc din cele mai bizare motive: așa vreau neamurile, așteaptă un copil, nu pot trăi unul fără altul și tot așa. Din 10 cupluri care se căsătoresc pentru că nu pot trăi unul fără altul 9 divorțează. Aceasta e statistica oficială realizată de un studiu canadian.

Amintește-ți de câte ori ai fost îndrăgostită. De fiecare dată erai sigură că ai lumea în mâinile tale și că ești gata să faci orice pentru omul drag. Dacă ai avut noroc a fost reciproc. Dacă nu, destinul ți-a oferit încă o lecție de viață.

Ne macină prostia latentă. Sau nu spunem nimănui ce simțim sau ne aruncăm în beznă cu tot cu papuci fără să știm ce vrem de la viață și de la iubire. Construim îm mintea noastră idealuri și așteptări irealizabile și ne plângem căt de nenorocite suntem așteptând să întâlnim aceste idealuri. Să fim sinceri, fiecare om are neajunsurile lui, iar dacă aștepți un bărbat frumos, bogat, deștept, puternic, curajos, care să  te țină toată viața de mână, să îți împlinească toate mofturile și să te plimbe prin toate colțurile lumii ai toate șansele să te dezamăgești. Astfel de bărbați nu există. Bine, recunosc, posibil să existe, dar sunt foarte puțini, și de cele mai multe ori sunt înhățați de femeile mai istețe ca tine, mai împlinite și mai curajoase pe care obinuiești să le numești curve. Vreau să te întreb, dacă îl întâlnești, ce poți să îi oferi tu? Sex, mâncare și mofturi? Un bărbat frumos, bogat, deștept, puternic și curajos, așa cum ți-l închipui, nu va fi niciodată limitat să mănânce bine într-un restaurant și să își găsească o femeie pentru sex, iar de mofturile tale nu are nevoie nimeni. Dacă reușești să construiești o familie pe astfel de principii, nu e familie, e prostituție. Poți să îmi sari în cap și să mă contrazici acum cum vrei. Nu există  în lumea mare un bărbat împlinit din toate punctele de vedere care să își dorească alături o femeie consumatoare care nu îi poate oferi altceva decât mofturi, scandaluri și sex.

Pentru a fi fericiți împreună oamenii trebuie să aibă viziuni comune și să împărtășească aceleași valori. Asta nu înseamnă că dacă sunteți diferiți nu puteți fi împreună, dar nici nu înseamnă că va fi ușor să priviți în aceeași direcție. Va trebui să munciți din greu pentru a vă construi o cetate care să nu se surpe. Va trebui să aveți încredere, să acceptați neajunsurile celuilat, să respectați opiniile lui, să nu vă impuneți părerea și să nu încercați să vă reeducați unul pe celălalt. De altfel, păzea. Un lucru vă rog, înțegeți-mă corect, nu deveniți mozahiști și nu acceptați umilințe, înjosiri și violență.

Vă implor, nu faceți copii pentru a păstra relația. Asta e cea mai mare prostia în iubire. Copii niciodată nu vor salva o relație. Dacă trăim doar de dragul lor creștem o generație de consumatori cu grave probleme psihologice. Copii nu trebuie să fie impulsul care face o relație să meargă. Ei sunt produsul dragostei dintre doi oameni. Nici mai mult nici mai puțin.

Citeam la uh psiholog rus că societatea noastră nu e formată din femei și bărbați ci din purtători de pantaloni și purtătoare de fuste. Tot el spunea că femeie sau bărbat poate fi numită doar o personalitate formată, cu proprii viziuni și cu gândirea deschisă. Pot analiza mult acest subiect, pot să accept unele lucruri sau să le contrazic pe altele, dar nu vreau să vă plictisesc prea mult (poate îmi prinde bine pentru un nou articol în criza inspirațională.)

Nu acceptați prostiile marilor iubiri. Fiecare următoarea iubire e cea mai mare din viața voastră. Iubiți-vă și ascultați-vă inima. Acceptați sau criticați ceea ce am scris aici. Trăiți viața așa cum vă doriți și mai intrați din când în când pe Agenda unei Blonde pentru că promit de azi înainte să scriu măcar un articol pe săptămână.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: