Cea mai bună cartea este cartea pe care o citim acum…

Nu am mai scris demult aici, din lipsa de timp, ori din lipsa de inspiraţie, nu mai ştiu… Azi vă povestesc despre cărți, sau mai bine-zis despre o carte. Sunt tipul de persoană care, fie nu citeşte nimic timp de câteva luni, fie citeşte o carte într-o singură zi. Aşa mi s-a întâmplat şi mie cu aceasta.

Am descoperit-o recent pe Parinoush Saniee, o scriitoare iraniană cărţile căreia au fost mai mult timp cenzurate în Occident.

„Cel care mă aşteaptă” este povestea unei tinere musulmane care încearcă să se opună regulilor dure ale societăţii în care trăieşte. Pentru noi, copii ai libertăţii totale, faptele descrise pot părea sălbatice, inumane, dure şi chiar de necrezut. Realitatea rămâne a fi aceasta chiar şi la mijlocul celui de al II-a deceniu al secolului XXI.

Că să vă intrig şi să vă inspir să o citiţi vă prezint câteva citate care m-au făcut să văd altfel lumea:

“Nimeni nu ne vrea pentru noi înșine, pentru ce suntem, toți ne vor pentru ei înșiși.”

“Atunci simțeam că îmi vine să-l îmbrățișez, să-l sărut, dar nu puteam, pentru că e necuviincios ca o fată să sărute un bărbat, chiar dacă este vorba de tatăl ei.”

“Se spune că atunci cînd un bărbat își ia soție, se oprește, când se naște primul copil, cade în genunchi, al doilea îl îndoaie și la al treilea dispare.”

“Tot ceea ce îmi doream am obținut în ziua în care nu mi-am mai dorit.”

“Oamenilor le place să-și inventeze eroii ca să se poată ascunde în spatele lor, ca aceștia să vorbească în locul lor și să devină țapul ispășitor dacă ceva merge strâmb, lăsându-le celorlalți posibilitatea să fugă.”

“E într-adevăr ciudat cum soțul, chiar și cel mai rău, poate să reprezinte un sprijin important pentru o femeie în momentele grele.”

Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: