De la feminism până la idiotism e doar un singur pas

Citeam în weekend un articol despre fetele care ies în stradă cu sânii goi și protestează astfel. Nu pot să înțeleg ce nivel de inteligență ar putea avea ca să o facă și să creadă că e eficient? De auzit poate le aude lumea, dar nu cred că le ia cineva în serios.

Feminismul, până la o vreme, consider eu, era o filosofie, iar adeptele acesteia luptau pentru a avea studii, pentru a putea munci, pentru a putea purta sau nu purta anumite haine, pentru a avea anumite profesii, pentru a vota, pentru a avea aceleași drepturi ca și bărbații. Și asta a funcționat. Acum feminismul se rezumă la „eu sunt femeie și am sâni, deci trebuie să îi arăt”, „noi nu avem nevoie de masculi”, „eu am banii mei, deci nu depind de tine” și tot așa. Se mai întâmplă ca unele luptătoare să își contrazică propria filosofie. De obicei, în astfel de cupluri „banii soției sunt banii soției, iar banii soțului sunt bugetul familiei”. Și nu ar fi rău, dacă el nu este împotrivă. Dar hai să fim sinceri, e stupid să ceri egalitate atunci când nu oferi egalitate.

Să fi știut cum va fi filosofia lor în secolul XXI, Klara Zetkin, Ana Aslan, Ella Negruzzi și alte femei celebre care și-au lăsat amprenta în istorie, se răzgândeau probabil.

Natura creează echilibru și este normal ca unele lucruri să fie potrivite pentru bărbați, iar altele pentru femei. Asta e o chestie genetică transmisă tuturor oamenilor încă din vechime. Egalitatea de gen, pe care o cer unele doamne, trebuie să fie, la fel, echilibrată și corectă. Și da, săritul în sus, cu țâțile goale prin mijlocul străzilor e un soi de striptese, nici pe departe feminism.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: