Delir fantastic din cauza carantinei sau cum ne vom aminti despre coronavirus în 2060

Prin 2060, vom sta într-un fotoliu de la verandă și îl vom reciti pe Dan Brown de pe Kindle-ul nostru vechi, ros pe la colțuri. Prin casă vor alerga nepoții cu iPhone-ul lor 55, care va avea șapte camere orizontale și cinci frontale, și ne vor sâcâi să le spunem cum să prindă pokemonul ăla albastru.

Cautând pokemonul, undeva prin debară, ei vor da de vreo cinci cutii cu măști, una cu mănuși și înca trei cu dezinfectant și ne vor întreba la ce ne trebuie atâtea. Vom lăsă Kindle-ul pe masuța din lemn, vom aduna odoarele în jurul nostru și le vom povesti cu nostalgie că 40 de ani în urmă aceste cutii era cea mai mare avere și ca tot de atunci ne-au mai rămas vreo 25 de pachete de hrișcă, 10 sticle de ulei, doi saci de sare, cinci de zahăr, vreo 50 de conserve și peste 100 de rulouri de hârtie igienică.

– Dar pentru ce ai cumpărat atâta hârtie, bunică?
– Atunci toți cumpărau așa. Eu încă puțină am, dar lui nenea Leo i-au mai rămas încă trei dulapuri pline cu de toate.

Vom răsufla greu și ne vom aminti cu durere de carnatina din 2020, când am făcut zile întregi curățenie și am privit tot ce se putea pe Netflix.

– Așa erau vremurile atunci. În lume era o boală tare grea și mulți se îmbolnăveau, iar noi ne temeam că va trebui să stăm mult timp acasă.
– Și magazine nu erau atunci?
– Erau, bunică. Dar ca să te duci la magazin, trebuia să ai mască, mănuși și puteau să intre doar 3-4 oameni odată. Iar măști și mănuși avea tare puțină lumea.
– Erau așa de mici supermarketele?
– Nu, așa era regula. Ca să nu ne îmbolnăvim.
– Ce bine că avem acum hypermarket online, vor ofta lung odraslele, uitând de pokemonul cela albastru.

Vom cauta prin arhiva din stories fotografiile de pe vreme coronavirusului și le vom povesti că atunci ne-am învățat să gătim așa gustos, am copt prima pâine, am privit toate sezoane Game of Thrones, am citit toate cărțile cu Harry Potter și după asta ne-am apucat să filmăm un vlog.

Nepoții vor face ochii cât cepele când vor auzi că există și cărți despre Hogwarts, vor întreba de ce avem atâtea selfie-uri în pat și se vor interesa cine sunt toți oamenii ceea pe care îi etichetam în fotografii pe Facebook, de ce publicam postări cu o listă de cuvinte care începeau cu prima literă a numelui nostru și care e faza cu mesajul ăla despre cadouri la ziua de naștere. Apoi, ei vor descărca de pe internet cărțile lui Rowling, vor găsi pe YouTube cântece despre coronavirus și vor scrie pe Twitter sau Telegram ce le-am povestit, că atunci Facebookul va fi doar pentru cei demodați.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: