Așa se nasc prieteniile

Soarele bate nemilos în geam, iar de condiționer nici vorbă. Care condiționer într-un cornorat cu care poate chiar și părinții noștri au mers la grădiniță?!

O mămică îi tot îndreaptă piciului chipiul și îi șterge transpirația de pe frunte. Băiețelul se bucură de soare și nu înțelege de ce toți oamenii din jur oftează așa greu. Se uită la gem cu ochii mari și o tot întreabă curios pe mama ce clădire e asta și cum se numește copacul de care abia a trecut.

Troleibuzul se oprește, călătorii iau o gură de aer, iar un bătrânel urcă cu o torbă, din care se ivește un cățel cu urechile ciulite și limba scoasă. Puiul de om și cel de câine se observă imediat. Copilul examinează atent animăluțul, iar moșneguțul, văzând entuziasmul băiatului, o întreabă pe mama lui dacă se poate să îi dea piciului să țină în brațe cățelul. Ei și să fi încercat să nu le dea voie, oare nu se supărau ambii?!

Micuțul, atent, ca pe cel mai prețios lucru din lume, ia cățelul, îl așează pe genunchi și îl netezește cu tandrețe. Lumea se oprește în brațele lui. Băiatul o roagă pe maică-sa să îi dea apă, pentru că îi este sete cuțului. Femeia încearcă să își contrazică feciorul, dar, văzăndu-i licărirea din ochi, cedează. Scoate sticluța din geantă, găsește prin ghiozdanul băiatului o piesă din plastic în care să toarme apa și adapă câinele.

Recunoscător, acesta îi linge mâna și se ghemuiește în brațele băiatului, lăsându-se mângâiat.

Copilul și cățelul nu înteleg de ce oamenii oftează așa greu, iar bătrânul se uită la cei doi prieteni și zâmbește ușor pe sub mustețe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: