Ați văzut cadouri au primit ieri vedetele?

Apreciez si admir oamenii care se pot ridica de la pământ și pot începe o viață nouă, mai bună, mai frumoasă, mai îndestulată decât cea care au avut-o mai înainte. Dar și mai mult îmi plac cei care nu uită de unde pleacă și cărora nu le este rușine să spună lumii cine sunt. În societatea noastră, trebuie să fii extrem de puternic și curajos ca să faci asta fără a te gândi ce ar putea zice lumea.

Când văd tineri și tinere care au venit din sat și după un an se comportă așa de parcă s-au născut în Biroul Oval mi se face nițel milă de ei. Cât de idiot trebuie să fii ca să îți fie rușine de casa unde ți-ai petrecut copilăria, de brânza făcută de mama și de aceea că ai mers cu căruța bunelului. Ori ei toți au mâncat din pruncie sushi, pizza de la Andy’s și au băut cocktail de la Mojito în loc să sugă laptele matern?

Săptămâna trecută am ieșit cu cineva într-un local. Voia zeamă, dar și-a comandat supă-cremă cu creveți, pentru că zeama e așa de banală. Și să nu credeți că glumesc acum. Altcineva mi-a zis recent, cu toată seriozitatea, că a început să îl citească pe Murakami pentru că e în trend. Numai că peurmă mi-a mai spus că nu înțelege nimic și nu îi place deloc.

Cred că s-a văzut tare bine despre ce vorbesc de 8 Martie pe Instagram și Facebook. Și se va vedea și de Paște. Și în special de Blajini. Moldovenilor, ia’ să îmi spuneți vă rog, ce vă da vouă aceea că vecinul sau cumătrul o să vă invidieze? O să fiți mai fericiți din cauza asta? Dacă da, atunci aș vrea să știu ce credea Freud despre oamenii care se simt satisfăcuți că îi invidiază cineva. Presupun că e interesant.

Nu am crescut într-o familie îndestulată, în care nu se obișnuia să se demonstreze tare mult susținerea, afecțiunea sau dragostea. Știu că așa au trăit și mai trăiesc mii de moldoveni. Am fost învățați să ne ținem de ce avem și sa nu căutăm alte posibilități, pentru că, cine știe când îți vei găsi un serviciu nou, cine te va mai lua dacă ai divorțat și ai copil sau cine te așteaptă în altă parte. Și nu contează că ești impus să lucrezi fără pauze și nu ești plătit pentru orele suplimentare, iar bărbatul bea, înjură și ridică mâna.

Poate că anume din acest motiv avem o generație de oameni frustrați, care se bucură când cineva îi invidiază și se întristează când altul trăiește mai bine decât ei. Știu că e greu să înveți ce înseamnă ambiție, să înțelegi ce valorezi dincolo de aparențe, să îți dai seama potențial ai, să îl valorifici și să obții succes. Asta e greu, dar nu și imposibil. Probabil atunci când vom înțelege acest lucru, vom trăi cu toții un picuț altfel. Până atunci însă, ați văzut cadouri au primit ieri vedetele? Dacă au pus mâna pe bărbați bogați, ap’ le țin…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: