Despre bătrânei, tinerei și singurătate

O bătrânică a urcat în 24 pe la Circ. Voia să se așeze, dar troleibuzul a frânat brusc și mai nu a căzut peste o doamnă.

– Mă iertați. Nu am vrut. Așa-i la bătrânețe – a zis bătrâna. Femeia i-a spus taxatorului că are permis si a început să caute capăt de vorbă cu lumea.

Alături, două adolescente discutau ceva de-a fetelor. Erau îmbrăcate așa ca majoritatea tinerelor, pantalonii nu acopereau gleznele, nu aveau nici un fular la gât, iar de mănuși și căciulă nici vorbă.

– Fetelor, trebuie să vă îmbrăcați. O să răciți.
– Nu, nu răcim. Nu ne este frig.
– Cum așa? – a exclamat bătrăna nedumerită. Umblați cu picioarele goale. Trebuie sa le acoperiți, fetelor.
– Nu, noi mergem la bazin și ne călim au încercat să o liniștească fetele.

Bătrânica le-a mai întrebat ceva despre lecțiile de înot, iar copilele au ținut să fie politicoase și să îi răspundă. Așa, femeia a aflat că ele trăiesc la Ciocana, dar merg în centru după o cutie pentru cadou, că apa din bazin e călduță și cum trebuie să faci duș înainte de a intra în ea ca să nu îngheți.

Oamenii din jur zămbeau. Era tare drăguță discuția asta a lor, iar băbuța se interesa sincer. Nu că îi trebuia tare mult informația asta, dar îi țineau fetele de urât. Cine știe de cât timp nu a stat de vorba cu cineva.

Alături, o mamă se șoșotea cu fiica. Se pare că vorbeau despre bătrână. Pe la Ștefan fetele și-au luat rămas bun și au coborât zâmbind. Femeia s-a uitat în jur, a mai căutat pe cineva cu care să sfătuie, iar când a înțeles că nu are cu cine, s-a lăsat dusă de propriile gânduri și singurătate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: