Iubire la distanța unei stații

Domnișoara taxatoare, de vreo 20-25 de ani, se sprijină cochet cu cotul de bara din spate și privește îngândurată în depărtarea de peste geam. Pe încheietura mâinii îi strălucește o brățara subțire și finuță, iar degetele, cu manichiura proaspăt făcută, încearcă să numere emoționat banii.

Alături stă un băiat care ascultă muzică la căști și, concentrat fiind, face scroll undeva pe Facebook. Tânără schimbă de câteva ori pozițiile și se pare că vrea să atragă atenția cuiva. Dacă baiatului cu căști, atunci și un orb vede că e inutil. El nu observă nimic în afară de monitorul telefonului.

În spate mai vine un troleibuz, iar domnița zâmbește și privește lung șoferul. Un băiat de vreo 25 de ani manevrează volanul cornoratului și încearcă să vadă traseul, nu fata care îi face din ochi. Vehiculele se opresc la stație, iar până când pasagerii coboară și urcă, tânărul își îndreaptă gulerul camașei albe, privește spre domnița rezemată cochet de bara din spate, zâmbește și încearcă să se concentreze mai departe la drum.

Mocnește ceva între ei de mult timp. Se vede din priviri și mimici. Dar îi despart două troleibuze și intersecția de la 31 august. Degețelele ei cochete, cu manichiură proaspăt făcută, numără mai departe banii, dar deja mai puțin emoționat, iar el continuă să manevreze concentrat volanul și nu-i mai pasă că gulerul camașei albe i s-a îndoit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: