Uneori întâlnești oameni din trecut…

Uneori întâlnești oameni din trecut. Pe internet, în stradă, la magazin, în troleibuz. Schimbați două vorbe, zâmbiți, vă vin în amintire momente frumoase din trecut și nici nu vă dați seama cum vă trece prin cap că nu s-a schimbat nimic, că ați rămas aceeași și că mai puteți fi amici, prieteni sau iubiți.

Nu reușiți să clipiți și deja stați la o cafea sau un vin. Mai bârfiți pe cineva din viața pe care nu o să o mai aveți niciodată. Vă povestiți unul altuia ce s-a mai întâmplat în acei ani în care nu v-ați văzut. Zămbiți. Ascultați și iluzia se spulberă.

Înțelegeți că sunteți prea diferiți și că trăiți în lumi paralele. Și nu cedați, pentru că ați devenit mai egoiști, mai materialiști, mai siguri de lucrurile pe care le vreți de la viață și de la oamenii din jur. Interesele voastre comune au rămas undeva departe, în trecut. Acum vă alinați doar cu amintirile și vă uimiți cât de repede a trecut timpul. Terminați cafeaua sau vinul, plătiți nota, vă luați rămas bun, zâmbiți si promiteți că o să vorbiți mai des. Doar promiteți.

Deja sunteți străini. Sau poate nici nu ați fost apropiați vreodată. Dar amintirile care vă leagă vor rămâne cu voi întotdeauna. Și cine știe, poate peste alți ani veți da iar ochii întâmplător, veți sta la aceeași masă, veți bârfi oamenii din trecut și veți zâmbi. Dar poate nu. Ce mai contează?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: