Tatăl lui Guguță a devenit cu un an mai înțelept. Să îl iubim cât o mai putem face

Probabil cel mai emblematic personaj din cărți pentru copiii Moldovei va rămâne Guguță. Cel puțin noi, ăștia care am crescut fără Instagram și Youtube, iar verile nu le petreceam pe plajele exotice, ci undeva prin sate.

Cred că Guguță a fost prima mea lectură. Am găsit cartea undeva prin biblioteca mămucăi și îmi imaginam cât de mare îi era căciula și cum arăta banca lui din grădină. Dar nu despre asta voiam să vă vorbesc. Tatăl lui Guguță a devenit astăzi cu un an mai înțelept.  Și nu știu cum se face, dar amintim de oamenii valoroși ai țării doar când îi pierdem.

Câți dintre noi îl citesc copiilor pe Vangheli în loc să le pună desenul ăla animat cu purceluși odioși care gătesc clătite sau sar prin băltoace. Or, găsim mereu scuze că nu ne ajunge timp pentru asta, iar cei mai mulți dintre ăștia mici idee nu au cine este Guguță.

Poate e vremea să înțelegem că titanii (din orice domeniu) trebuie apreciați aici și acum, nu doar prin discursuri pompoase la onomastici și atunci când sunt petrecuți pe ultimul drum. De fapt, a văzut cineva să fie felicitat astăzi Vangheli de vreun oficial mai sus pus? Poate că dacă presa nu publica nimic, uitam cu toții de sărbătoare lui…

Vreau să vă provoc și să colorăm împreună internetul moldovenesc cu un #GuguțăChallenge. Hai să îi facem un mic cadoul acestui minunat bunic, copiilor Moldovei și copiilor pe care îi avem în suflet. Dacă nu aveți încă acasă vreo carte despre Guguță, mergeți la cea mai apropiată librărie (nu uitați masca), cumpărați-o (am făcut un search și am găsit online cu 130 de lei, dar poate este și ceva mai ieftin), citiți-o sau recitiți-o împreună cu picii, ca să nu pierdem unele dintre cele mai frumoase povești pe care le avem. Și nu uitați să faceți o fotografie, să o publicați pe rețelele de socializare, să plasați hashtagul în descriere și să provocați prietenii să facă același lucru. Să fie vara asta a lui Guguță 🙂

Cine e primul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: