Articol pentru doamne și domnișoare (probabil nici bărbaților nu le încurcă)! Cum să slăbești fără a renunța la gustoșenii?

Omuleții care mă citesc de mai multă vreme știu că de o bucată de timp mă chinui să dau jos greutatea în plus. Așa s-a întâmplat că o bucată de timp am avut un mod sedentar de viață și am adunat în total vreo 10 kilograme, iar apoi nu prea am reușit să scap de ele.

Am încercat câteva diete, cea mai eficientă fiind cea daneză. Regimul e foarte strict și trebuie să mănânci doar anumite produse, în anumite cantități și fără abateri. M-am ținut o săptămână, am dat jos vreo 3 kilograme, iar după m-a împins păcatul să vizitez o rudă și să mănânc plăcinte. Ce să zic, au fost delicioase, dar acolo a murit dieta mea daneză, sufocată de teancul de plăcinte făcute de nana.

Vreo câteva luni am încercat să limitez consumul de alimente, dar a urmat carantina și Paștele și am adăugat toate kilogramele pe care le-am dat jos cu ajutorul dietei. M-am urcat pe cântar la sfârșitul lui aprilie și de la 65 ajunsesem la 69 de kilograme. I-am spus cântarului tot ce cred despre el, despre pandemie, despre restricția de a ieși pe terenul de sport și mi-am promis că voi merge mai mult pe jos.

Mulțumesc sfântului Samsung că are aplicație care numără pașii și timpul de mișcare. Am setat obiective și le-a ridicat periodic. De la 4500 de pași zilnic am ajuns la aproximativ 8500. Și slava Domnului că s-au permis ieșirile în parcuri, că de altfel amețeam să înconjor cartierul.

Dar nu a fost doar asta. Am descărcat și o aplicație care numără caloriile, inclusiv și cele pe care le dai jos atunci când te miști. Am aflat că trebuie să acumulez 1200 zilnic. Mi-am cumpărat un cântar de bucătărie, am început să consum mai multe legume și fructe și să cântăresc tot ce îi dau stomacului, iar aplicația convertea gramele în calorii.

Să nu credeți că am fost așa de sfântă să mă abțin de la cărniță sau slănină, pâine, deserturi, mâncare prăjită, chipsuri, plăcințele sau fast-food, chiar și la cină. De toate, dar nu mai mult de 1200 de calorii pe zi. Dacă erau mai multe, fii bună, Victorițo, și mergi 160 de minute pe jos în loc de 80. Dar pentru că sunt olecuțîcă lenoșică, am avut grijă să am grijă (cu excepția la câteva zile, în care cineva din apropiați era sărbătorit).

Deci, luni m-am cântărit și, timp de două luni, am ajuns de la 69 ale mele am ajuns la 63 de kilograme și jumătate. Azi aplicația mi-a spus că, după părerea ei, că am balanța alimentară aproape ideală. De fapt, este important echilibrul dintre alimente, pentru că multă lume, de regulă, refuză anumite produse atunci când slăbește, iar organismul rămâne fără unele elemente de care are nevoie. Apropos, la bătrânica aia care vinde săpun m-am cântărit. Dacă nu ați citit postarea despre ea, o găsiți în feedul paginii de Facebook.

P. S. Intuind întrebarea, aplicația de numărat caloriile pe care o folosesc eu se numește Lite și e în rusă, dar dacă căutați Calorie Counter pe Google Play, găsiți sute de programe și o puteți alege pe cea care vi se potrivește cel mai mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: